Pressinfo

Pressinformation från JFF Konst
 ____________________________________

Se samtida konst i Kristinehamn – när hela Sveriges konstförening ställer ut

På lördag den 20 januari visas en unik konstsamling på Galleri Vågen i Kristinehamn. Det är den rikstäckande föreningen JFF Konst som ställer ut sina förvärv från 2023, konst som •dagen därpå lottas ut till lyckliga medlemmar från Norrbotten till Skåne.
Det rör sig om totalt 370 verk, inklusive två storupplagor av grafisk konst. Årets konstnär är Karin Petri Wennström. Hon har en 35-årig karriär som konstnär bakom sig, framförallt som grafisk konstnär men på senare år även med måleri. Karin utgår ofta från barnets perspektiv i sin motivvärld, men hennes bilder är inte sockersöta. De utmanar betraktaren till egen reflektion.
Andra konstnärer som representeras är Tomas Colbengtson, Björn Krestensen, Carl Johan de Geer, Madeleine Pyk och Kristinehamnskonstnären Kjell Sundberg som ställer ut två verk i akryl.
JFF Konst grundades i Kristinehamn 1965. Från början en arbetsplatsförening för järnvägsfolk, med syfte att göra samtida kvalitetskonst känd och tillgänglig för alla. Med tiden har förutsättningarna ändrats och idag finns möjlighet för alla som vill, att vara med.
Tid: Lördag 20 januari kl 12.00-16.00
Plats: Galleri Vågen, S Hamng 1, Kristinehamn

Kontaktperson:
Öyvind Söby, ordf JFF Konst, 070-762 38 20

 

 

 

 

 

 

 

.