Pressinfo

Pressinformation från JFF Konst
 ______________________________________________ 
Dragning av 2019 års konstinköp i Kristinehamn
410 konstverk till ett värde av 1 miljon till vinnare i hela Sverige

Kulturåret 2020 rivstartar med ett större konstevenemang i Kristinehamn, nämligen dragningen av föreningen JFF Konsts konstinköp 2019. Evenemanget genomförs med stöd av Kristinehamns kommun.

JFF Konst grundades i Kristinehamn för 55 år sedan. Inriktningen är på samtida kvalitetskonst med stora variationer i uttryck och teknik. Årets konstnär är Maria Thorin med två specialframtagna grafiska serier samt en akrylmålning. En annan mycket omtalad konstnär, som medverkar med flera verk i årets dragning, är samiska Britta Marakatt-Labba som uppmärksammats med flera utställningar som bygger på motiv ur den samiska kulturen.

JFF Konst är en rikstäckande, arbetsplatsbaserad förening som startades av järnvägare. Med tiden har föreningen breddats till att välkomna alla som arbetar med infrastruktur. Föreningen tror på konstens förmåga att skapa glädje, inspiration, gemenskap och intresse. Vi stödjer ung konst. Trots ständiga rapporter om minskat föreningsengagemang lever JFF Konst vidare med full kraft. De senaste två åren har föreningen fått sammanlagt 200 nya medlemmar.

Välkommen till vernissage och dragning av årets konstinstitutioner!
Tid: Lördag 18 januari 2020 kl. 14.00
Plats: Galleri Vågen, S. Hamngatan 1, Kristinehamn

Kontaktpersoner:
Öyvind Söby, ordf JFF Konst, 070-762 38 20
Ingrid Jarnryd, styrelseledamot och redaktör JFF Konst, 070-939 34 73

 

 

 

 

 

 

 

.